joi, 27 martie 2014

Vrei sa afli ce este hipermetropia?

Hipermetropia este o afectiune comuna de refractie care cauzeaza deteriorarea vederii de aproape. Hipermetropia este un risc grav in ceea ce priveste problemele de vedere si posibila pierderea a vederii .
Hipermetropia este o problema comuna viziune si se produce atunci cand lumina  care intra in ochi se concentreaza in spatele retinei. Acest lucru se datoreaza faptului ca corneea este mai plata decat in mod normal sau un ochi care este mai scurt decat in ​​mod normal. Hipermetropia este de obicei o conditie mostenita. Copiii mici tind sa fie hipermetropi, desi starea in general se diminueaza pe masura ce copilul creste si ochii lui devin mai mari.
Este extrem de important ca diagnosticul si tratamentul sa fie facut cat mai curand posibil, deoarece este esential pentru a incetini din progresie hipermetropia si, eventual, sa restabilim vederea. Pentru ca hipermetropia este , de obicei, mai putin perceptibila, este foarte important sa faceti consultatii oftalmologice regulate, in special pentru copii .
Principalul simptom prin care se manifesta hipermetropia este vederea incetosata. Alte simptome care indica hipermetropia:
 • roseata 
 • privire incrucisata
 • clipire frecventa
 • lacrimare excesiva 

Hipermetropia ingreuneaza focusarea lucrurilor de aproape. 

Oamenii care sufera de hipermetropie au un alt tip de problema, fata de persoanele care sunt mioape. Ei trebuie in mod constant sa se concentreze pentru a mentine viziunea lor la distanta clara, iar cand obiectele se apropie trebuie sa intensifice eforturile, concentrandu-se chiar mai mult. Acest lucru nu este o problema daca sunt tineri si au grad mai scazut de hipermetropie, dar pe masura ce inainteaza in varsta sau creste gradul de hipermetropie, efortul suplimentar exercitat va incepe sa devina vizibil. Acest lucru se intampla de la citit si de la utilizarea calculatorului initial, ca urmare a efortului de concentrare, pe langa efortul necesar pentru focusarea la distanta.
Frecvent, pacientilor li se prescriu ochelari sau lentile de contact pentru munca de aproape, care doar corecteaza distanta hipermetropiei. Aceasta micsoreaza cantitatea de focalizare necesara pentru  distanta de aproape pana la distanta normala. Efortul normal ramas pentru a citi sau  a lucra pe un calculator rareori creeaza disconfort vizual. Acesta este un alt motiv pentru care oftalmologul dvs. nu pot comunica mai mult despre hipermetropie . Este greu pentru ei sa explice de ce va recomanda o prescriptie medicala pentru ochelari de distanta atunci cand aveti doar probleme de aproape. 
Ce nu stiai despre cum se manisfesta hipermetropia
 • Hipermetropia poate afecta doar un ochi, iar celalalt sa fie afectat de miopie. In cazul in care valorile sunt egale, persoanele care se afla in aceasta situatie pot vedea in apropiere si la distanta fara lentile bifocale.
 • Presedintele James Buchannan a fost hipermetrop la un ochi, si miop la celalalt.
 • Presedintele Harry Truman a fost hipermetrop.
 • Hipermetropia latenta apare atunci cand un copil a compensat prin focalizare de la distanta mentinuta atat de mult timp incat nu isi poate relaxa ochii, pentru o determinare exacta a prescriptiei medicale. Verificarea prescriptiei de ochelari doar dupa ce picaturile pentru ochi speciale au eliminat capacitatea ochilor de a focaliza, poate determina  o prescriptie medicala corecta.
 • Ohio State University a inceput un studiu pentru a vedea daca furnizarea de prescriptii care nu sunt suficient de puternice, pentru sugari care au hipermetropie la un nivel destul de avansat, va ajuta ochii sa se corecteze de la sine.
 • Ochii tind sa devina putin mai hipermetropi (sau mai putin miopi), intre varsta de patruzeci si cincizeci de ani.
 • Persoanele de sex masculin, de la tineri pana la indivizi de varsta mijlocie, pot dezvolta umflarea lichidului din retina centrala si sa devina hipermetropi ca un rezultat direct al stresului.
 • Copiii care sunt hipermetropi tind sa aiba frati si surori, care sunt hipermetropi, dar nu neaparat parinti care sa fie hipermetropi.
 • Aproximativ unul din patru oameni are hipermetropie, dar numarul este in scadere lenta ca urmare a cresterii miopiei.

Este important de stiut ca hipermetropia se poate vindeca, in mod natural. Afla din acest video cum:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu