vineri, 28 februarie 2014

Te intrebi ce inseamna hipermetropia?


Te-ai intrebat vreodata ce inseamna hipermetropia?
Hipermetropia inseamna o ametropie sferica – defect de vedere datorita formarii imaginii in spatele retinei. Pentru a retine mai usor definitia acestui defect, haideti sa vedem originea lui: fr. hypermétropie, cf. gr. hyper – dincolo, metron – masura, ops – vedere, adica lumina – imaginea nu ajunge acolo unde trebuie – pe retina, ci in spatele ei.
Ce inseamna hipermetropia la nivelul ochiului?
Daca un ochi normal are 23-24 mm, un ochi hipermetrop are o lungime mai mica de 23 mm. In urma acestei explicatii se naste automat si dilema: ” Copiii au ochii mici, este imposibil sa aiba marimea ochiului unui om matur. Asta inseamna ca toti copiii sufera de hipermetropie?”. Raspunsul este da. Dar nu este un motiv de ingrijorare. Este un hipermetropism fiziologic, practic ceva normal. Toti oamenii sufera de acest defect, dar odata cu cresterea organismului creste si ochiul iar in jurul varstei de 5 ani ochiul atinge dimensiunile sale normale. Dar atunci cum sunt, totusi, oameni cu acest viciu de refractie? O posibila explicatie ar fi oprirea din crestere a ochiului inainte de vreme. Astfel incat la “varsta matura” acesta sa ramana mic “rezultand” hipermetropia axiala.
Mai putem intalni, dar intr-o masura mai mica, hipermetropia de curbura si de indice. Cei doi termeni se refera la curbura corneei si indecele de refractie al cristalinului. Asta inseamna ca hipermetropia este o aplatizare a curburii corneei sau o scadere a indecelui de refractie a cristalinului.
Ce inseamna sa suferi hipermetropie? Parametrii de mai sus sunt foarte greu de depistat, avem nevoie de aparatura specializata, de un examen complex. Un alt criteriu sunt simptomele. Incepem sa vedem in ceata mai ales atunci cand solicitam ochii la lucrul de aproape cum ar fi cusutul, lectura, calculatorul. Durerile de cap (cefalee), frecarea insistenta a ochilor (gen, nevoia de a alunga oboseala), lacrimarea, inrosirea rapida a ochilor, intepaturi, durere si tensiune ale globului ocular sunt alte simptome care fac simtita prezenta hipermetropiei.
Acestea sunt aspectele generale legate de ceea ce inseamna hipermetropia. Acum ca aveti aceste notiuni legate de ce inseamna hipermetropia, va putem spune ca pe langa metodele obisnuite de corectare a hipermetropiei, mai exista si varianta de tratament natural. Ce inseamna asta pentru persoana care sufera de hipermetropie? Ei bine, in primul rand, este un tratament usor, nu este foarte costisitor, insa cel mai important, vindeca hipermetropia, si nu doar o corecteaza. Ce inseamna asta pentru vedere? Aceasta metoda ajuta nu doar la hipermetropia dvs, ci si imbunatateste vederea si exerseaza ochii, astfel incat ei isi recapata forma initiala.
Puteti afla mai multe informatii legate de ce inseamna hipermetropia si cum se poate trata natural accesand articolele de mai jos:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu