miercuri, 5 martie 2014

Care sunt cauzele hipermetropiei?

Care sunt cauzele pentru hipermetropie? Se considera ca prin cauzele pentru hipermetropie se afla si elementul genetic, ca este o boala care se mosteneste. De asemenea, cauzele pot fi determinate si de o alta afectiune de care sufera persoana, care nu trebuie sa fie in mod necesar o afectiune oculara. Insa printre cauzele cele mai des intalnite este neatentia fata de ochi si odihna lor, cat si diferitele elemente din viata de zi cu zi, care in timp afecteaza vederea si pot duce la hipermetropie.
Cauzele pentru hipermetropie
Toți oamenii suferă de hipermetropie, dar odată cu creșterea organismului crește și ochiul iar în jurul vârstei de 5 ani ochiul atinge dimensiunile sale normale. Totuși, sunt oameni cu acest viciu de refracție. O posibilă explicație ar fi oprirea din creștere a ochiului înainte de vreme. Astfel încât la “vârsta matură” acesta să rămână mic “rezultând” hipermetropie axială.(sursa: http://www.optismart.ro/content/12-hipermetropia-optica-medicala-ochelari)
Globul ocular al persoanei care sufera de hipermetropie este mai scurt decat normal si ca urmare, razele de lumina care intra in ochi sunt focalizate in spatele retinei.(sursa: http://www.familyoptic.ro/afectiuni/hipermetropia/cauzele-hipermetropiei.html)
Acestea sunt cauzele cele mai des intalnite pentru hipermetropie. De aceea trebuie sa avem mare grija de ochi deoarece nu stim niciodata care sunt cauzele pe baza carora se va ajunge la hipermetropie.
Mai multe informatii despre cauzele pentru hipermetropie si ce este hipermetropia puteti citi si in articolele:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu