miercuri, 6 mai 2015

Hipermetropia – cauze şi simptome

Hipermetropia poate fi tratata prin mancare sanatoasa.Alimentele naturale joca un rol important, în special daca sunt bogate în vitamina A, vitaminele B, vitamina C, E si zinc. Aceasta este primul pas pe care este bine sa il faci daca ai hipermetropie.
"Hipermetropia este o anomalie oftalmologică specifică persoanelor trecute de vârsta de 40 de ani. Aceasta apare ca urmare a proceselor naturale de îmbătrânire, de pierdere a elasticităţii ţesuturilor şi de atrofiere a acestora, fapt valabil şi în cazul elementelor oculare.   Ce este hipermetropia   Hipermetropia este o afecţiune oftalmologică şi constă în incapacitatea de a focaliza obiectele din proximitate sau depărtare din cauza unor modificări apărute la nivelul corneei şi cristalinului (ex: aplatizarea corneei). Corneea şi cristalinul (numite şi lentile oculare) oferă permeabilitatea razelor de lumină focalizate pe retină, care sunt mai departe trimise la encefal. Însă odată cu trecerea timpului claritatea şi rigoarea acestora se deteriorează, modificându-şi diametrele şi formele. Ochiul îşi pierde capacitatea de acomodare, iar valoarea dioptriilor creşte. Astfel se instalează hipermetropia. Mai clar fie spus, persoanele care suferă de hipermetropie  au vederea înceţoşată, pot focaliza clar obiectele aflate la depărtare, dar le plasează într-un plan mult mai apropiat decât sunt ele în realitate. Hipermetropia se manif...Hipermetropia – cauze şi simptome

Hipermetropia are o prevalenţă ridicată la persoanele care nu practica obiceiuri sanatoase si care stau timp indelungat la calculator fara a face mici pauze.Persoanele de sex feminin care au hipermetropie prezintă, deseori, forme mai avansate ale acestei tulburări, fata de persoanele de sex masculin.
Citeste si alte articole:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu