marți, 11 februarie 2014

Afla de aici ce este hipermetropia


Afla de aici ce este hipermetropia
Daca aveti prieteni sau rude care sufera de afectiuni oculare, cu siguranta ati auzit cel putin odata cuvantul hipermetropie. Dar  probabil v-ati intrebat de multe ori ce este hipermetropia, sau nu ati inteles exact ce presupune aceasta afectiune. Ei bine, hipermetropia este un viciu de refractie care se caracterizeaza printr-un ax anteroposterior al ochiului mai mic. Dar mai multe informatii despre ce este hipermetropia puteti citi in cele ce urmeaza.

De cate ori te-ai intrebat ce este hipermetropia?


Hipermetropia este o afectiune care se manifesta prin vedere incetosata. Persoanele ce sufera de hipermetropie vad bine la distanta si vad obiectele departate mai aproape decat sunt in mod obisnuit. Aceste persoane au de cele mai multe ori probleme in a focaliza imaginile apropiate si nu pot realiza activitati precum cititul sau cusutul.
Pe masura ce inaintam in varsta, ochiul isi pierde capacitatea de acomodare. Hipermetropia este mai evidenta dupa varsta de 40 de ani, cand ochii pierd capacitatea de acomodare.
Hipermetropia este de obicei congenitala, o persoana cu rude ce au hipermetropie au riscul mai mare de a dezvolta la randul lor afectiunea
Principalul simptom al hipermetropiei este vederea incetosata, in special pentru obiectele de aproape. Pot de asemenea sa apara:
  • vedere incetosata, in special in timpul noptii
  • dureri de cap
  • durere si tensiune oculara
  • dificultate in a mentine randul atunci cand citeste sau tendinta de a citi acelasi rand de mai multe ori

Cum vede persoana care sufera de hipermetropie?


Daca nu ti-ai dat seama exact ce este hipermetropia si ce presupune ea, iti poti da seama din urmatoarele imagini, cum vede o persoana ce sufera de aceasta afectiune:


































Speram ca v-ati lamurit cu privinta la ceea ce este hipermetropia. De asemenea, este important sa stiti ca hipermetropia se poate vindeca doar prin tratament natural, atat la adulti cat si la copii. Daca in nu va este clar ce reprezinta aceasta afectiune, puteti citi mai multe despre ce este hipermetropia in urmatorul articol: http://hipermetropietratament.blogspot.ro/2014/02/cum-depistam-hipermetropia-prin-semne.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu