Afla ce este hipermetropia, care sunt cauzele si simptomele ei si mai ales, foloseste aceste cunostinte spre vindecare!
luni, 10 februarie 2014
Diferenta dintre hipermetropia mica si hipermetropia mare
Termenul de hipermetropie este cunoscut celor care sufera de afectiuni oculare, sau au auzit de ele din diferite contexte. Insa hipermetropia poate fi de trei feluri, in functie de gravitatea ei: hipermetropia mica, hipermetropia medie si hipermetropia mare.
Ce este hipermetropia?
"Hipermetropia este o afecţiune oftalmologica care consta in incapacitatea de a focaliza obiectele din proximitate sau departare din cauza unor modificari aparute la nivelul corneei si cristalinului (ex: aplatizarea corneei). Corneea si cristalinul (numite lentile oculare) ofera permeabilitatea razelor de lumina focalizate pe retina, care sunt mai departe trimise la encefal. Insa odata cu trecerea timpului claritatea si rigoarea acestora se deterioreaza, modificandu-si diametrele si formele. Ochiul isi pierde capacitatea de acomodare, iar valoarea dioptriilor creste. Astfel se instaleaza hipermetropia. Mai clar fie spus, persoanele care sufera de hipermetropie au vederea incetosata, pot focaliza clar obiectele aflate la departare, dar le plaseaza intr-un plan mult mai apropiat decat sunt ele in realitate. Hipermetropia se manifesta prin dificultatea de a focaliza obiectele aflate in apropiere, deoarece razele se strang dupa retina, si nu in retina asa cum e normal. "
Care e diferenta dintre hipermetropia mica si hipermetropia mare?
Hipermetropia se clasifica, in functie de valoarea dioptrica, in trei categorii:
Hipermetropia mica - sub +3 dioptrii
Hipermetropia medie - intre +3 si +6 dioptrii
Hipermetropia mare - depaseste +6 dioptrii
Daca hipermetropia este mai mare de +6 dioptrii, este foarte posibil ca lipsa cristalinului sa fie un defect inca de la nastere (afakie congenitala) - acest fapt explica deficitul enorm de convergenta, cristalinul fiind prin definite o lentila convergenta.
Hipermetropia mare poate conduce la aparitia ambliopiei, o tulburare in care creierul pacientului foloseste, pentru formarea imaginilor, informatiile provenite de la un singur ochi, ignorand informatiile provenite de la ochiul in care stimularea luminoasa este deficitara.
Fie ca suferiti de hipermetropia mica, sau de hipermetropia mare, trebuie sa stiti ca existe metode si tratamente naturale care va vor scapa de aceasta problema. Spre deosebire de metodele traditionale, acestea chiar vindeca afectiunea nu doar o corecteaza. Nu conteaza de ce natura este hipermetropia, mare sau mica, puteti alege sa calea naturala spre vindera. Mai multe informatii despre hipermetropie puteti citi in urmatorul articol: http://hipermetropietratament.blogspot.ro/2014/02/cum-depistam-hipermetropia-prin-semne.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu